Waar kunt u terecht?

Bij Lichen Planus in de mond


Niet alle behandelaars herkennen LP of hebben er ervaring mee. Huisartsen zijn er minder mee bekend, zij zien de aandoening relatief weinig.
Jong opgeleide tandartsen en mondhygiënistes kennen lichen planus wel. Ook dermatologen en mond-/kaakchirurgen zijn goed bekend met de aandoening. Als u niet tevreden bent over de behandeling, aarzel dan niet en ga voor een second opinion. De LPVN kan u adviseren bij het vinden van een goede behandelaar.

Bij Genitale Lichen Planus


Bij vrouwen


Het is gebleken dat vrouwen met vulvaproblemen die op een vulvapoli door gynaecoloog en dermatoloog gezien worden, vaak snel en goed geholpen kunnen worden. Er is daarom veel vraag naar deze vorm van zorg. U hebt hiervoor wel een verwijzing nodig van huisarts of specialist.
De vulvapoli is meestal een samenwerking tussen de afdelingen dermatologie en gynaecologie. Klachten van de vulva beïnvloeden de kwaliteit van leven in negatieve zin. Pijn, jeuk en seksuele problemen zijn veel voorkomende klachten. Er zijn vrouwen die vele jaren klachten hebben voordat ze een arts bezoeken, en ook dan kan het nog lang duren voordat een diagnose gesteld wordt en de klachten effectief behandeld worden.
Op de website van de Nederlandse Vereniging voor Vulvapathologie (NVvVP) vindt u een overzicht van alle vulvapoliklinieken.

 

Genitale Huidpoli voor mannen
De genitale huidpoli voor mannen is speciaal opgezet voor mannen met huidklachten waaronder lichen planus in het genitaal gebied. Deze genitale huidpoli is de eerste in Nederland. Mannen schamen zich vaak voor een aandoening in dit gebied en de drempel om een arts te bezoeken kan dan ook hoog zijn. De Roosevelt kliniek streeft ernaar deze drempel te verlagen en u in een vertrouwelijke omgeving de beste zorg en behandeling te geven. Voor informatie en contact: Rooseveltkliniek.nl

Lichen Planus op het hoofd (Lichen Planopilaris (LPP))


In sommige gevallen gaat LPP vanzelf over, deze aandoening kan echter ook vele jaren aanblijven met veel haaruitval en blijvende kaalheid tot gevolg.

Confrontatie ermee kan heftig zijn. Een haarwerk is de uiteindelijke oplossing voor grote plekken.

Het is van belang, een goede indruk te krijgen van de verschillende materialen en technieken die voor haarwerken worden toegepast. Alleen op die manier kan er een goede keuze gemaakt worden.