NGID eerste jaarcongres

Geplaatst op 16-07-2024  -  Categorie: Algemeen

lpvn-nieuwbrief-juli-3

 

Vrijdag 21 juni was onze voorzitter Sylvia Groot samen met de patiëntvertegenwoordigers van de 6 betrokken

 patiëntenorganisaties aanwezig bij het eerste NGID jaarcongres, dit keer in het Bonnefantenmuseum in Maastricht.

NGID staat voor de ontwikkeling van de juiste zorg voor de juiste patiënt op het juiste moment. In de komende zes jaar zullen in dit project zes huidziekten zeer gedetailleerd worden onderzocht in een unieke samenwerking tussen ziekenhuizen, kennisinstellingen, hightech bedrijven, patiëntenverenigingen en de (bio)farmaceutische industrie. Dermatologen uit alle academische ziekenhuizen worden verbonden aan o.a. biologen, bio-informatici, statistici, natuur- en scheikundigen, gedragswetenschappers, communicatiewetenschappers en natuurlijk de patiënt. Door complexe data-analyse en integratie wordt een patiënt-specifieke vingerafdruk gemaakt die nodig is voor toekomstige persoonsgerichte en kosteneffectieve gezondheidszorg.
"In het project werken alle kennisinstellingen en partijen met een heel verschillende achtergrond samen. Dat maakt ons krachtig om zo echt het verschil te gaan maken.”


Lichen Planus maakt geen deel uit van het onderzoek, maar als LPVN volgen wij dit onderzoek met grote interesse! Fijn om te zien hoeveel aandacht er is voor patiëntenparticipatie binnen dit consortium!