Resultaten PF Zorgpanel Evaluatie 2023

Geplaatst op 16-07-2024  -  Categorie: Algemeen

Onderwerp: Resultaten van de Zorgpanel Evaluatie 2023 lpvn-nieuwbrief-juli-3

 

Begin dit jaar is de vragenlijst Zorgpanel Evaluatie 2023 van Patiëntenfederatie Nederland naar de leden van het Zorgpanel gestuurd. We delen nu enkele resultaten van deze evaluatie.

Feiten op een rijtje
Er waren 7058 deelnemers aan de Zorgpanel evaluatievragenlijst. Dat is het hoogste aantal reacties in de afgelopen 5 jaar!
We zijn blij dat jullie over het algemeen (heel) tevreden zijn over het Zorgpanel: 83% heeft dit namelijk aangegeven. Ook zijn veel van jullie trouwe deelnemers: zo doet 42% van jullie al tussen de 2 en 5 jaar mee en is 20% zelfs al langer dan 5 jaar lid van het Zorgpanel. Hopelijk kunnen jullie je enthousiasme ook op familie, vrienden of kennissen overdragen, zodat ons Zorgpanel verder kan groeien. Dus kennen jullie mensen die net als veel van jullie ook willen bijdragen aan verbeteringen in de zorg, stuur ze dan deze mail door met hier de aanmeldpagina van het Zorgpanel.

Wat kan beter?
Meestal vinden jullie de onderwerpen van de vragenlijsten (zeer) interessant. Soms worden de vragenlijsten echter wel wat lang gevonden. We proberen onze vragenlijsten altijd zo kort en bondig mogelijk te houden, maar soms is er zoveel nuttigs over een onderwerp te vragen, dat het echt nodig is om een vragenlijst iets langer te maken. 

Een aantal van jullie geeft aan het vervelend te vinden als je je herhaaldelijk opgeeft voor deelname aan extra activiteiten, zoals een groepsgesprek. En dan helaas steeds niet wordt uitgekozen om mee te doen. Dit begrijpen we goed. Om per oproep minder Zorgpanelleden te hoeven teleurstellen, zijn we bezig onze werkwijze te veranderen. Maar dit kost wat tijd. We vragen je nog even geduld te hebben.

Resultaten van de onderzoeken
Veel van jullie bekijken de rapporten en nieuwsberichten over de resultaten van onze onderzoeken al. Daarin kun je ook lezen wat de Patiëntenfederatie onderneemt richting politiek, VWS en media. Hier nog even de 3 manieren waarop je van de resultaten op de hoogte kunt blijven:
1. Geef het in de vragenlijst aan als je bericht wilt ontvangen wanneer de resultaten van het onderzoek bekend zijn;
2. Log in op www.dezorgvraag.nl en ga naar het tabblad 'Resultaten';
3. Meld je aan voor de maandelijkse nieuwsbrief van de Patiëntenfederatie. 

Blijk van dank
Vanwege het 30-jarig bestaan van de Patiëntenfederatie in 2023 werden 30 cadeaubonnen van €30,- weggegeven onder de deelnemers. Inmiddels hebben de gelukkige winnaars bericht ontvangen. 

We danken iedereen hartelijk voor deelname. Met jouw ervaring en mening maken we samen de zorg beter!


Inloggen op je persoonlijke Zorgpanelpagina? Kijk naar deze instructievideo.